pgoseri.ac.ir > صفحه اول
ثبت نام ورود
English web site   صفحه اول     پنج شنبه 30 فروردین 1403  
خبر
آغاز پروژه: ایجاد و پیاده سازی داده های مکانی شیلاتی (استان هرمزگان) با استفاده از Arc GIS
منبع خبر : علی سالارپوری
پروژه ایجاد و پیاده سازی داده های مکانی شیلاتی (استان هرمزگان) با اعتبار 300 میلیون ریال و با حمایت مالی اداره کل شیلات استان هرمزگان و از فروردین 1393 به مدت دوسال توسط آقای علی سالارپوری در پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان انجام خواهد شد.
ضرورت طراحی و ایجاد سیستم اطلاعات مکانی شیلاتی ، بر پایه بکارگیری همزمان داده های مکان محور و اطلاعات توصیفی آنها می باشد. این سیستم اطلاعات زمین مرجع شیلاتی و ترکیب آنها با اطلاعات مختلف را به صورت کاربردی، جهت طراحی و برنامه ریزی شیلاتی فراهم می نماید. در محیط نرم افزاری ArcGIS امکان ایجاد لایه های مختلف اطلاعاتی شامل تصاویر، اعداد و ارقام و متن نوشتاری فراهم می باشد و می توان بعد از ورود اطلاعات، بر حسب نیاز، بخش از اطلاعات را فرا خواند.

از جمله لایه های اطلاعاتی که می توان در این نرم افزار قرار داد اطلاعات مربوط به داده های صید و صیادی شامل بندرگاه ها، اسکله ها، شناورها و مشخصات دقیق آنها، صیدگاه ها به تفکیک منطقه و نوع صید، پراکنش صید و شناورهای صیادی، داده های مربوط به پارامترهای محیطی، اطلاعات مربوط به مزارع تکثیر و پرورش، ظرفیت ها و میزان تولید، راه های مواصلاتی و جاده ها به مزارع، خورها و وضعیت آنها و اطلاعات مربوط به جوامع شیلاتی ، صیادان ، پرورش دهندگان ، صنایع شیلاتی و...هر نوع اطلاعات دیگر که بتواند در تحلیل و مدیریت شیلاتی کاربرد داشته باشد.کاربر می تواند بر حسب نیاز خود اطلاعات یک لایه یا لایه های اطلاعاتی مختلف را بطور همزمان مورد استفاده و یا نقد و بررسی قرار دهد. بدون شک استفاده از این فن آوری در مطالعات شیلاتی نه تنها سرعت انجام مطالعات را بیشتر می کند، بلکه از نظر دقت و هزینه و نیروی انسانی نیز بسیار با صرفه تر است.

هدف اصلی این پروژه گردآوری اطلاعات جامع و فراگیر مربوط صید و صیادی و آبزی پروری و اکولوژی شیلاتی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)، سنجش از دور و ایجاد نقشه می باشد، که بدنبال بهبود ظرفیت های شیلاتی و تسهیل استفاده از GIS، سنجش از دور از طریق دسترسی آسان به اطلاعات جامع شیلاتی می باشد که می تواند بصورت اهداف جزئی زیر تشریح شود:

1- ایجاد بانک داده های شیلاتی استان هرمزگان

2- تهیه نقشه های مربوط به ساختارجوامع صیادی استان هرمزگان

3- تهیه نقشه های محدوده صیدگاه ها و زیستگاه های آبزیان مهم و تجاری استان هرمزگان

4- تهیه نقشه های پراکنش آبزیان مهم و تجاری استان هرمزگان

5- تعیین توزیع پارامترهای مهم زیست محیطی در آبهای استان هرمزگان

6- تعیین روند تغییرات دما، شوری و کلروفیل در محدوده استان هرمزگان با استفاده از تصاویر ماهواره ا ی


يک شنبه 16 فروردین 1394
تعداد بازديد:974
پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
Powered by taJan System Co