pgoseri.ac.ir > صفحه اول
ثبت نام ورود
English web site   صفحه اول     شنبه 1 اردیبهشت 1403  
خبر
نشست خبری رئیس پژوهشکده اکولوژی با خبرنگاران روزنامه‌ها و صدا و سیمای خلیج فارس
منبع خبر : روابط عمومی پژوهشکده
روز دوشنبه 8/2/1393 این نشست خبری در دفتر آقای دکتر مرتضوی رئیس پژوهشکده برگزار گردید ، ایشان در ابتدا هفته زمین پاک و روز خلیج فارس را تبریک گفته و بعد گزارشی از فعالیت ها و دستاوردهای سال 92 و برنامه های در دست اجرای پژوهشکده ذر سال 93 را ارائه نمودند.
ایشان طرحهای تحقیقاتی اجرا شده در سال 92 را به سه بخش تقسیم نموده و این گونه ادامه دادند که" بخش اول طرح‌ها و پروژه‌ها مربوط به کشند قرمز هستند که 16 طرح بوده ،5 طرح آن در سال 92 خاتمه یافته و 11 طرح دیگر تا سال 93 ادامه خواهند داشت.


بخش دوم طرح‌های جاری ، که در کل 11 طرح بوده، 5 طرح آن خاتمه یافته و 6 طرح ادامه دارند. بخش سوم طرح‌های خاص (با عقد قرارداد از مشتری سفارش گرفته می شود)،12 طرح بوده که 7 طرح آن خاتمه یافته و 5 طرح دیگر ادامه دار هستند.در ادامه آقای دکتر مرتضوی به اهم نتایج طرح‌های تحقیقاتی پژوهشکده اشاره نمودند ، از جمله نتایج طرح‌های تحقیقاتی مربوط به تعیین میزان قابل برداشت و میزان صید میگو بود که حاکی از کاهش 50 درصدی صید در سال 92 نسبت به سال 91 بود و همین اتفاق نیز در فصل صید مشاهده شد. میزان صید منطقه سیریک تا هرمز به شدت نیز به شدت کاهش یافته بود. پروژه بعدی پروژه مرجانهای جزیره لارک که به سفارش محیط زیست انجام شد و هدف آن مشخص کردن مناطق مناسب برای بازسازی مرجانها بود. نتایج این پروژه شمال جزیره لارک را برای گونه مرجان شاخ گوزنی مناسب تشخیص دادند. ایشان افزودند بر اساس نتایج طرح‌ تعیین ذخایر فانوس ماهیان (که از سال 87 تا 90 انجام شد) ظرفیت صید این آبزیان را تا 400 هزار تن در سال اعلام نمودند که ظرفیت خوبی برای توسعه صید و صیادی است. طرح‌های مربوط به کشند قرمز، طرح سنجش کیفیت آبهای ساحلی که در سه قسمت غرب استان (بندرلنگه) شرق استان (جاسک و سیریک) و مرکزی (مناطق ساحلی قشم و بندرعباس) نمونه‌برداری و بررسی شدند،که نتایج حاکی از آلودگی بسیار زیاد ایستگاه‌های ساحلی بندرعباس بود که این آلودگی باعث حالت یوتروفی (پر غذایی) در ساحل شده و امکان بروز کشند در محدوده شهر بندرعباس را بسیار بالا می‌برد ولی در مناطق دیگر شرایط عادی بودند. مناطقی چون سورو، خور گورسوزان، پشت شهر آلوده‌ترین مناطق ساحلی بندرعباس بودند. در طول سال 92 ده مورد کشند در محدوده آبهای ساحلی شهر بندرعباس مشاهده و ثبت شد که در بعضی موارد از تراکم بالایی برخوردار بود. در سال 91 ، 14 مورد کشند بوده که یک مورد درقشم و بندرعباس همان گونه کُکلودینیوم بود که در سال 1387 در سراسر آبهای استان گسترش یافت، هدف ما کنترل شکوفایی کشند است بنابراین لازم است که به صورت مستمر پایش ها صورت گرفته تا شکوفایی کنترل شود. یکی دیگر از پروژه‌های که برای کنترل کشند قرمز انجام شد. کنترل رشد گونه کُکلودینیوم با یک نوع باکتری بومی بوده که این باکتری پس از جداسازی و خالص سازی می‌تواند رشد جلبک را متوقف کنند. شش دوره و کارگاه آموزشی برای ارتقای دانش کارشناسان پژوهشکده و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در سال 92 انجام شد که می‌توان به دوره آموزشی روش‌های پیشرفته ارزیابی ذخایر که با همکاری FAO در سطح ملی انجام شد و دیگری آشنایی با روش‌های نوین پایش لحظه‌ای آبهای دریایی اشاره کرد. در خصوص برنامه‌های سال 93 پژوهشکده، آقای دکتر مرتضوی اظهار داشتند که تعداد 33 پروژه و فعالیت تحقیقاتی در زمینه‌های مختلف در دست اجراست. طرح‌هایی مانند بهینه سازی مدیریت مزارع پرورش میگوی استان، ایجاد سامانه اطلاعات شیلاتی با استفاده از نرم‌افزار GIS و بررسی علل کاهش صید میگو در منطقه دار سرخ که با همکاری اداره کل شیلات استان انجام خواهد شد. طرح‌هایی چون برآورد میزان صید میگو و سایر کفزیان، بیوتکنیک تکثیر و پرورش شقایق دریایی، تولید میکروجلبک‌ها که مصارف تغذیه‌ای و دارویی دارند، پرورش آبزیان در قفس (مکان یابی مناطق مستعد برای آبزی پروری) ایجاد بانک ژن آبزیان، فرآوری ساردین ماهیان، طرح بررسی فلزات سنگین در سه گونه ماهی داخلی و سه گونه ماهی وارداتی که با دامپزشکی مشترک می‌باشد، در دست اقدام خواهد بود. در خاتمه آقای دکتر مرتضوی به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
يک شنبه 16 فروردین 1394
تعداد بازديد:992
پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
Powered by taJan System Co